DickensFestijn: Beleef de sfeer van weleer

Geplaatst op 6 december 2016

Op zondag 18 december organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant voor de tweede keer het DickensFestijn in Maarheeze. Na het overweldigende succes van vorig jaar zal ook nu weer de historische Kerkstraat in Maarheeze ondergedompeld worden in een nostalgische, gezellige kerstsfeer. Met heerlijk eten, een authentieke markt, diverse ambachten, straattoneel en vele muzikale optredens van verschillende groepen en verenigingen, waant de bezoeker zich in de tijd van Charles Dickens. Ideaal om in de sfeer van de feestdagen te komen.

Oude tijden zullen herleven in het meest historische deel van Maarheeze. Lopend door de Kerkstraat zullen de zintuigen van de bezoeker geprikkeld worden door heerlijke geuren van o.a. warme wafels, glühwein en een varken aan het spit. De straatoptredens van de vele figuranten – waarbij taferelen uit de verhalen van Dickens worden uitgebeeld – en de uiteenlopende ambachtlieden die hun kunsten vertonen, zullen de bezoeker het gevoel geven dat ze terug in de tijd zijn gegaan. Verscheidene muzikale optredens zullen dit Festijn extra opluisteren. Geniet van verschillende koren als Lanara uit Heeze, zanggroep Justesse uit Someren-Heide en ZingMares en Port Vocalis uit Maarheeze. Ook het Klein Orkest en het Jeugdorkest van De Poort van Brabant zijn van de partij om hun stemmig repertoire ten gehore te brengen. Blokfluitensemble Misto zal eveneens acte de présence geven.

Voor de kinderen wordt er een kinderplein ingericht met vele oud-hollandsche spelen en vertier, alwaar de 'schoffies' of 'schatjes' naar hartelust kunnen ravotten, terwijl de ouders genieten van een drankje of versnapering. De (muzikale) deelnemers zullen in Dickensstijl gekleed gaan, maar de bezoeker wordt eveneens van harte uitgenodigd om zich volledig in de sfeer uit te dossen. Het wordt een enorme belevenis zo op de drempel voor kerst. Kom ook de authentieke sfeer proeven die zeker als het donker wordt een extra dimensie krijgt! Het DickensFestijn duurt van 14 tot 19 uur. Entree bedraagt 2,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Er is nog een evenement dat op zondag 18 december in Maarheeze plaatsvindt, welke u absoluut niet mag missen. De Kempengalm geeft namelijk haar traditionele kerstconcert in de Smelkroes. Van 12 tot 14 uur zullen de dames en heren van het koor het podium betreden om de bezoeker te trakteren op een inspirerend optreden vol harmonieuze samenzang. Om in de echte kerstsfeer te komen is Maarheeze dus de plek om te zijn op 18 december.