Klein Orkest begint met nieuwe groep

Geplaatst op 10 mei 2017

Het Klein Orkest van Muziekvereniging De Poort van Brabant is alweer twee jaar bezig met muziek te maken. Onder leiding van dirigent Henk van Moorsel heeft dit opleidingsorkest voor volwassenen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met optredens als op het DickensFestijn, de ZoMareserAvond en de braderie, heeft de groep inmiddels aangetoond dat men nooit te oud is om te leren. Het Klein Orkest gaat starten met een nieuw groep, dus heeft u altijd een muziekinstrument willen leren spelen?

Het Klein Orkest is begin 2015 opgericht om een platform te bieden voor volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, of dit in het verleden al eens gedaan hadden en dit (letterlijk) weer nieuw leven in wilde blazen. De groep is destijds gestart met een 'beginnersgroep' en een 'gevorderdengroep' en sindsdien wordt er elke maandag vol enthousiasme gerepeteerd.

De vorderingen die zelfs de beginnende muzikanten maakten waren indrukwekkend. Binnen korte tijd wist het Klein Orkest een mooi optreden neer te zetten. Het enthousiasme binnen de groep is groot en het verbindende karakter van samen muziek maken is onbetaalbaar. Om nieuwe instromers de gelegenheid te geven zich ook aan te sluiten bij het Klein Orkest, start De Poort van Brabant met een nieuwe groep. Dus wilt u een instrument leren bespelen of weer oppakken? Of kent u iemand die graag in groepsverband muziek wil (leren) maken? Op maandagavond tussen 20.00-22.00 uur repeteert het Klein Orkest en bent u van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Als kersverse muzikanten zult u een hoop leren: noten lezen, het bespelen van het instrument, het kijken naar de dirigent én samenspel.

Na afloop van de repetities is er natuurlijk ook de 'derde helft'. Gezellig gezamenlijk nog van een drankje genieten en ervaringen uitwisselen.

Heeft u interesse om mee te doen met het Klein Orkest? Of wilt u vrijblijvend een keer komen kijken? Neem dan contact op via info@depoortvanbrabant.nl.