Dickensfestijn

Op zondag 16 december werd voor de derde keer het DickensFestijn in Maarheeze georganiseerd, een dag vol muziek, markt en gezelligheid. De Kerkstraat vormt dan weer het decor voor een sprong terug in de tijd. Met als motto ‘Beleef de sfeer van weleer’ waant de bezoeker zich in het Victoriaanse tijdperk. De straten zullen weer gevuld zijn met figuranten, muzikanten en ambachtslieden. Loop over de markt, geniet van de vele optredens of proef van de verschillende lekkernijen.

Kijk je ogen uit met de vele figuranten en bezoekers die in stijl gekleed zijn. Luister naar de deelnemende muziekgezelschappen. Struin over de markt, bezoek de authentieke ambachten, speel Oudhollandse spelletjes, bekijk de straatvoorstellingen... Er is voor iedereen, jong en oud, wat te beleven.


(het Klein Orkest van Muziekvereniging De Poort van Brabant)


(het koor Port Vocalis in de kerk)

Op 16 december 2018 organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant voor de derde keer het Dickensfestijn in Maarheeze. De Kerkstraat zal dan het idyllische decor vormen voor een nostalgisch feest vol muziek, markt, oude ambachten en lekkernijen. Treed binnen in de wereld van 'A Christmas Carol' en geniet van de authentieke sfeer. Entree bedraagt € 3,00. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Tijdens deze dag zullen er veel optredens plaatsvinden van verschillende muzikale groepen. Er zijn verschillende plaatsen waar optredens plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de St. Gertrudis kerk. Het programma volgt binnenkort.Naast muziek zal er ook veel te zien zijn. De Dickensverhalen 'Oliver Twist' en 'A Christmas Carol' zullen op straat worden uitgebeeld. Zo zal de oude vrek Ebeneezer Scrooge zijn eigen begrafenisstoet voorbij zien komen. Er zal ook een markt opgesteld staan in de Kerkstraat.Aan de inwendige mens wordt natuurlijk ook gedacht. Er zullen heerlijke wafels gebakken worden en er zullen diverse dranken geserveerd worden.Koopt u ook een kerststukje bij onze PvB kraam? Deze zijn gemaakt door leden en de opbrengst komt ten goede aan de muziekvereniging.De vele figuranten zullen zorgen voor een ware Dickensbeleving. Ook zullen er oude ambachten te zien zijn, zoals bijvoorbeeld een mandenvlechter en een smid.

Kinderen kunnen Oud-Hollandse spellen spelen bij Harlekijn en de kerstman zal ook aanwezig zijn.


Een draaiorgel zal ook niet aan het straatbeeld ontbreken. Het belooft een gezellige dag te worden. En als het donker wordt zal de straat betoverend verlicht worden.

U komt toch zeker ook?


 

Agenda