Dirigenten

Informatie over de huidige dirigenten van Muziekvereniging de Poort van Brabant:

Muzikale leiding fanfareorkest:Patrick van Zutven werd geboren in 1973 in het Brabantse Beek & Donk. Al op 7 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen op trombone van zijn vader, waarna hij al snel lid werd van de Koninklijke harmonie O&U te Beek en Donk. Niet lang daarna werd hij op 15 jarige leeftijd aangenomen als trombonist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. In 1990 ging hij trombone studeren bij Henri Aarts aan het Fontys Conservatorium. Later heeft hij ook lessen gevolgd op bastrombone bij Ben van Dijk en Brand Attema.

Naast de fanfare “De poort van Brabant” dirigeert hij het jeugdorkest van de Koninklijke Philharmonie Leende, waarmee hij speelde op het “Heritage Festival” in Londen en vervolgens 2 grote “Popconcerten” gaf. Tot voor kort was Patrick dirigent van het jeugdorkest van harmonie de UNA uit Valkenswaard, waarmee hij op 27 april 2014, i.s.m. met de coverband “Doe maar net alsof”, een wervelend en vernieuwend afscheidsconcert heeft gegeven. Daarnaast is hij 9 jaar dirigent geweest van het jeugdorkest van de Koninklijke harmonie O&U uit Beek en Donk, waarmee hij enkele hoogtepunten heeft beleefd zoals deelname aan het “Heritage festival” in Londen, waar het hoogst aantal punten werden behaald in de categorie blaasorkesten, en het E@oncert ter ere van het 40-jarige bestaan van het jeugdorkest.

In de overige uren is hij veel bezig met het arrangeren van muziek voor harmonie/fanfarekorpsen in combinatie met vocalen en combo. Als gasttrombonist en dirigent is hij regelmatig te vinden bij verschillende harmonie/fanfarekorpsen in de regio. Ruim 10 jaar was hij verbonden als bastrombonist bij het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht te Vught.
Na het behalen van zijn conservatorium diploma “Docent muziek” heeft hij sinds 2006 een vaste fulltime aanstelling als muziekdocent bij scholengemeenschap “Were Di” te Valkenswaard.


Muzikale leiding klein orkest:


Henk van Moorsel is momenteel dirigent /orkestleider van 4 orkesten in de regio Zuid-Oost-Brabant, waaronder het klein orkest van "De poort van Brabant" 

Daarnaast heeft hij een muziekschool voor koperblazers die volgens de normen van UNISONO muzikanten opleid. Zodanig dat ze op een verantwoorde, zelfstandige wijze kunnen musiceren.Vanaf het jaar 2003 is Henk al fanatiek bezig met de opleiding van jonge muzikanten, o.a in Geldrop, Eindhoven, Hoogeloon, Westerhoven, Valkenswaard, Someren en Cranendonck.


 

Agenda