Klein Orkest

Het klein orkest is op 1 december 2014 van start gegaan. Het uitgangspunt vanuit de muziekvereniging was om een platform te bieden voor volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, of dit in het verleden al eens gedaan hadden en dit (letterlijk) weer nieuw leven in willen blazen. Het klein orkest is gestart met een 'beginnersgroep' en een 'gevorderdengroep'. Tegenwoordig zijn de twee groepen samengevoegd tot één orkest.
De repetities  vinden elke maandag plaats in de Smeltkroes van 20:00 tot 21:30 uur. Het klein orkest staat onder leiding van de dirigent Henk van Moorsel. Bij Henk kunnen daarnaast ook muzieklessen voor meerdere instrumentgroepen gevolgd worden.

De beginnersgroep bestaat voornamelijk uit leden die nog nooit eerder een instrument hebben leren bespelen. Deze leden leren muziekschrift, het bespelen van het instrument (in groepsverband) en het kijken naar de dirigent. Een uitdaging die met veel gezelligheid aangegaan wordt.

De gevorderdengroep bestaat voornamelijk uit (gevorderde) muzikanten die zichzelf willen laten omscholen/bijscholen. Bijvoorbeeld een slagwerker die de tuba gaat spelen. Er is een keur aan instrumenten voorhanden; bugels, saxofoons, trompetten, tuba's en slagwerk. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden en andere instrumenten om aan te sluiten. Op dit moment bestaat het klein orkest uit zo'n 30 leden.

Na afloop van de repetities gaat de 'derde helft' van start, gezellig gezamenlijk nog van een drankje genieten en ervaringen uitwisselen.

Heeft u interesse om mee te doen met het klein orkest of wilt u eens een repetitie bijwonen? U bent altijd van harte welkom! Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de secretaris via info@depoortvanbrabant.nl.

Agenda