Koor "Port Vocalis"

Na een aantal malen als projectkoor te hebben mogen aantreden was na afloop van Musique Spectaculair 2013 duidelijk dat het koor graag door zou gaan met zingen. Maar hiervoor moest dan wel een nieuwe dirigent gevonden worden.
Na enig zoekwerk werd Esther Sijp aangesteld als dirigent. Onder haar leiding heeft het koor “Port Vocalis” een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vanaf september 2017 staat het koor onder leiding van dirigent Sophie de Ruijter.


Er wordt wekelijks hard gewerkt aan een veelzijdig repertoire. Zo zingt het koor stukken uit musicals als Les Miserables en Annie, maar ook the Beatles, U2, Robbie Williams, Krezip en diverse gospels.

Met optredens als de Nieuwjaarsconcerten en de ZoMareseravonden heeft het koor haar muzikaliteit allang bewezen. Er wordt steeds gezocht naar nieuwe uitdagingen; zo heeft het koor ook een muzikale bijdrage geleverd aan Musique Spectaculair Drums.

Een samenwerking tussen het koor en de slagwerkgroep van de muziekvereniging De Poort van Brabant, welke toch bijzonder genoemd mag worden.

Momenteel bestaat het koor uit ± 45 personen variërend in de leeftijd van 37 tot 65 jaar, met een bezetting volgens het gemengd koorconcept: bassen, tenoren, alten en sopranen.
 

De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (met een korte pauze), in de Smeltkroes in Maarheeze.

Tijdens de repetities wordt er doorgaans naar het volgende concert toegewerkt, waardoor het repertoire continu in ontwikkeling is, hetgeen ook veel variatie met zich meebrengt.
 

Wilt u eens een repetitie meemaken of overweegt u met deze hobby te starten, dan bent u natuurlijk van harte welkom op onze dinsdagavond! Kom eens kijken bij een van onze repetities!
 

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via: info@depoorvanbrabant.nl.


 

Agenda