Poort van Brabant presentiert (mal wieder) “Der Deutsche Abend”.

Geplaatst op 13 maart 2022

Er was “even” een breuk in onze planning maar in navolging van de zeer geslaagde Hollandse avond gaat het groot orkest van Muziekvereniging De Poort van Brabant weer een geweldig concert organiseren maar nu met louter Duitse Muziek.

Lees verder

De kaartverkoop is gestart voor 'Der Deutsche Abend'

Geplaatst op 21 oktober 2021

Gutentag Liebe leute! Na een hele periode geen concerten te mogen geven, mogen wij eindelijk weer gaan knallen. Dat gaan wij doen met onze Deutsche Abend! Op vrijdagavond 19 november zorgen wij, samen met onze solisten, voor een spetterende avond vol duitse muziek! Kaartjes kosten €7,50 en zijn vanaf 21 oktober te koop in de Smeltkroes. Auf wiedersehen!

Lees verder

Aanstaande zaterdag 13 februari wordt er géén oud papier opgehaald

Geplaatst op 9 februari 2021

De gemeente heeft besloten dat er a.s. zaterdag 13 februari géén oud papier wordt opgehaald i.v.m. het weer. De eerst volgende keer dat we weer langs komen is op 13 maart.

Lees verder

Bedankt voor het stemmen op de Poort van Brabant!

Geplaatst op 25 november 2020

De Poort van Brabant wil graag iedereen bedanken die op ons gestemd heeft bij de Rabobank Clubsupport actie! Voor een nieuwe saxofoon is een mooi bedrag van €637 verkregen.

Lees verder

Stem op de Poort van Brabant!

Geplaatst op 6 oktober 2020

Muziekvereniging Poort van Brabant doet dit jaar zeker weer mee aan de actie van de Rabobank, ” Rabo ClubSupport”.

Lees verder

Nieuw Covid-19 Protocol van het KNMO

Geplaatst op 6 juli 2020

Lees verder

Het protocol voor de koorrepetities van 'Port Vocalis'

Geplaatst op 3 juli 2020

Het koor mag ook weer gaan repeteren. Hieronder staat het protocol voor de repetities:

Lees verder

Het nieuwe verenigingsbrede protocol voor de repetities!

Geplaatst op 11 juni 2020

Het nieuwere protocol voor iedereen die naar de repetities gaat van het Groot Orkest, Klein Orkest en Slagwerkgroep.

Lees verder

De slagwerkgroep mag ook weer aan de gang!

Geplaatst op 2 juni 2020

Naast de muzieklessen mogen de slagwerkgroep en de slagwerkers van het groot orkest ook weer aan de gang. Hieronder het protocol voor repetities in de Smeltkroes:

Lees verder

Het oud papier mag weer opgehaald worden!

Geplaatst op 21 mei 2020

Vanaf 1 juni mogen verenigingen in de gemeente Cranendonck weer oud papier ophalen. Dit betekent dat de Poort van Brabant op zaterdag 13 juni weer oud papier komt ophalen in Maarheeze.

Lees verder

Protocol muzieklessen de Poort van Brabant

Geplaatst op 17 mei 2020

Yes! We mogen weer voorzichtig aan de slag! Dat betekent dat we 1 op 1 mogen starten. Wel met een aantal regels die van belang zijn om ieders gezondheid te bewaken.

Lees verder

Muziekvereniging Poort van Brabant stelt Musique Spectaculaire 2020 uit

Geplaatst op 21 maart 2020

Het bestuur van muziekvereniging De Poort van Brabant heeft na overleg met de werkgroep en de dirigenten van orkest en koor besloten om Musique Spectaculaire Symphonique 2020 uit te stellen. De voorbereidingen die in volle gang waren, zijn door het Coronavirus helaas stop gezet en daardoor is het onmogelijk om medio juni een concert op niveau te geven. Met spijt in het hart maar overtuigd dat van uitstel geen afstel komt, is de knoop doorgehakt.

Lees verder

De opmaat naar Musique Spectaculaire Symphonique

Geplaatst op 12 februari 2020

De N zit voorlopig nog niet in de maand, maar toch zijn er al veel mensen bezig met het volgende concert van de Poort van Brabant in Maarheeze. Er wordt gerepeteerd, vergaderd, gebrainstormd, aan de huisstijl gewerkt en de spandoeken worden binnenkort weer geplaatst. Afgelopen zaterdag waren de audities.

Lees verder

Een spectaculaire muziekvoorstelling in een unieke locatie

Geplaatst op 16 januari 2020

Op 13 en 14 juni 2020 organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant weer een ‘Musique Spectaculaire Symphonique ‘. Over de vorige editie, inmiddels alweer 9 jaar geleden, wordt in het dorp nog steeds nagepraat.

Lees verder

Musique Spectaculaire Symphonique 2020 zoekt sterren

Geplaatst op 10 december 2019

Op 13 en 14 juni 2020 organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant ‘Musique Spectaculaire Symphonique ‘ in de Sint Gertrudis kerk in Maarheeze. Voor dit sfeervolle concert is de organisatie op zoek naar solisten die invulling kunnen geven aan een muzikaal en gepassioneerd optreden. Zij verzorgen samen met het koor Port Vocalis en het Groot Orkest een programma met indrukwekkende muziek op deze unieke locatie. Over de vorige editie in 2011 wordt nu nóg nagepraat…

Lees verder

PRINSENPAREN MUUZEVANGERS BEKEND GEMAAKT

Geplaatst op 19 november 2019

Dit carnavalsseizoen behoren 3 leden van de Poort van Brabant tot het Prinsenpaar van de Muuzevangers. De muziekvereniging feliciteert Prins Lars, Prinses Simone, Adjudant Frank en Adjudant Teun met de functie die ze gekregen hebben. Bovendien wenst de vereniging het Prinsenpaar en het Jeugdprinsenpaar een geweldige carnaval toe. Alaaf!

Lees verder

JUBILARISSEN POORT VAN BRABANT STRALEND MIDDELPUNT CONCERT ‘FIRST CHOICES’ - Maarheeze.nu

Geplaatst op 14 november 2019

Een artikel op Maarheeze.nu over het geslaagde 'First Choices' concert van de Poort van Brabant!

Lees verder

‘FIRST CHOICES’ VAN JAN, ANDRÉ EN THIEU - Maarheeze.nu

Geplaatst op 8 november 2019

Een artikel op Maarheeze.nu over de keuzes van Jan, Theu en André voor het 'First Choices' concert.

Lees verder

Jubilarissen live bij RTV Horizon

Geplaatst op 6 november 2019

De zes jubilarissen van de muziekvereniging zijn op bezoek geweest bij RTV Horizon, waar ze vertelde over hun jubileum en over het 'First Choices' concert a.s. zaterdag.

Lees verder

DE PERSOONLIJKE KEUZES VAN JAN, FRANS EN MARJA - Maarheeze.nu

Geplaatst op 1 november 2019

Een artikel op Maarheeze.nu over de keuzes van Jan, Frans en Marja voor het 'First Choices' concert.

Lees verder

PERSOONLIJKE KEUZES ÉN VERTROUWDE GEZICHTEN BIJ ‘FIRST CHOICES’ - Maarheeze.nu

Geplaatst op 22 oktober 2019

Nog een artikel van Maarheeze.nu over het 'First Choices' concert van het Groot Orkest en het koor 'Port Vocalis'

Lees verder

"CONCERT ‘FIRST CHOICES’ ZET JUBILARISSEN POORT VAN BRABANT IN DE SPOTLIGHTS" - Maarheeze.nu

Geplaatst op 1 oktober 2019

Een artikel van Maarheeze.nu over het 'First Choices' concert van het Groot Orkest en het koor 'Port Vocalis'

Lees verder

Maarheeze bedankt!

Geplaatst op 30 september 2019

Vorige week hebben leden van de Poort van Brabant bij u aan de deur gecollecteerd voor financiële bijdrage voor onze vereniging. U heeft massaal gedoneerd waardoor de opbrengst dit jaar weer een stukje hoger is dan de voorgaande jaren terwijl de landelijke tendensen de andere kant op gaan. Heel, heel hartelijk dank hiervoor.

Lees verder

ZoMareserAvond 21 juni

Geplaatst op 27 mei 2019

Lees verder

Privacy Statement

Geplaatst op 25 juni 2018

In het kader van de nieuwe Europese privacywetgeving AVG heeft Muziekvereniging De Poort van Brabant haar Privacy Statement aangepast.

Lees verder

DickensFestijn: Beleef de sfeer van weleer

Geplaatst op 5 maart 2018

Op zondag 16 december organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant voor de derde keer het DickensFestijn in Maarheeze. Na het overweldigende succes van 2016 zal ook nu weer de historische Kerkstraat in Maarheeze ondergedompeld worden in een nostalgische, gezellige kerstsfeer. Met heerlijk eten, een authentieke markt, diverse ambachten, straattoneel en vele muzikale optredens van verschillende groepen en verenigingen, waant de bezoeker zich in de tijd van Charles Dickens. Ideaal om in de sfeer van de feestdagen te komen.

Lees verder

Aan de "slag"!

Geplaatst op 26 september 2017

De Poort van Brabant heeft er een nieuwe jeugdgeleding bij!

Lees verder

In één woord ‘Spectaculaire’

Geplaatst op 21 november 2016

Afgelopen weekend was de sporthal van de Smeltkroes in Maarheeze twee avonden gevuld met muziekliefhebbers, voor de vijfde editie van Musique Spectaculaire. Dit groots opgezette prom-evenement, georganiseerd door Muziekvereniging De Poort van Brabant, wist ook deze keer de vele bezoekers in vervoering te brengen. De reacties achteraf waren dan ook lovend. Op beide avonden werd een zeer gevarieerd en verrassend programma ten gehore gebracht van maar liefst 34(!) muziekstukken. De show zat goed in elkaar, de solisten schitterden op het podium en het geluid was weergaloos. Een zéér geslaagde editie dus.

Lees verder

Musique Spectaculaire: Dat wilt u niet missen!

Geplaatst op 4 november 2016

Na maandenlange voorbereidingen komen de shows van Musique Spectaculaire op 18 en 19 november steeds dichterbij. De muzikanten van de Poort van Brabant zetten de puntjes op de i zodat de bezoeker straks weer overweldigd wordt door een show van formaat. De veelzijdige muziekstukken, de opzwepende choreografie en het visuele spektakel zullen ervoor zorgen dat de bezoeker nog lang na zal praten over de 2016 editie van Musique Spectaculaire.

Lees verder

Samen Sterker - instrumenten schoolorkest

Geplaatst op 9 oktober 2016

De Poort van Brabant doet dit jaar voor de derde keer mee aan de actie ‘Rabobank Samen Sterker’ van Rabobank Weerterland en Cranendonck. De Rabobank stelt € 100.000,- beschikbaar voor verenigingen en stichtingen die een specifiek doel hebben geformuleerd. De verdeling van dit bedrag ligt bij leden van de Rabobank. In de periode 13 t/m 23 oktober 2016 kunnen alle leden van Rabobank Weerterland en Cranendonck in totaal 5 stemmen uitbrengen (max. 2 per vereniging) op de ingediende voorstellen. Het aantal behaalde stemmen bepaalt uiteindelijk het sponsorbedrag.

Lees verder

Bedrijvencompetitie ‘Greep naar de Hoorn’: een geweldige dag!

Geplaatst op 13 september 2016

Afgelopen zaterdag (10 september) heeft een 10-tal leden van De Poort van Brabant in Weert meegedaan aan de sportieve spellendag ‘Greep naar de Hoorn’. Door te strijden met diverse teams kon er, door zo goed mogelijk te scoren op de 12 onderdelen, een geldbedrag bij elkaar gespeeld worden voor een vooraf gedefinieerd doel. De Poort van Brabant speelde mee voor de aanschaf van instrumenten voor het OBS schoolorkest dat in oprichting is in samenwerking met OBS Cranendonck en Muziekhuis Maarheeze.

Lees verder

ZoMareserAvond: het was weer genieten!

Geplaatst op 13 juli 2016

Afgelopen vrijdag waren de omstandigheden ideaal voor de derde editie van de ZoMareserAvond. Na weken van wisselvallig weer scheen het zonnetje prachtig aan de hemel toen het evenement van start ging. Dit jaar besloot de organisatie van Muziekvereniging De Poort van Brabant om het evenement plaats te laten vinden langs ’t Bergske. Een gouden greep zo bleek, want de ruimere opzet voor zowel de marktkramen als de zitplaatsen voor het publiek van de muziekgroepen kon op veel complimenten van de bezoekers rekenen.

Lees verder

Derde editie ZoMareserAvond: markt & muziek

Geplaatst op 6 juni 2016

Op vrijdag 8 juli organiseert muziekvereniging De Poort van Brabant voor de derde keer de ZoMareseravond. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dit evenement niet op het Tonny van Schaik-Wagenaarplein plaatsvinden, maar op ’t Bergske, tegenover de hoofdingang van de basisschool.

Lees verder

Gerard van Maasakkers met Groot Orkest

Geplaatst op 28 februari 2016

Op zaterdag 27 februari gaf Gerard van Maasakkers samen met het Groot Orkest een fantastisch concert in de Smeltkroes. Het werd een onvergetelijke avond voor zowel bezoekers, als de muzikanten. Gerard nam als ware 'spreekstalmeester' het publiek en de muzikanten mee en met zijn aanstekelijke enthousiasme wist hij alle aanwezigen aan zich te binden.

Lees verder

Audities Musique Spectaculaire 2016

Geplaatst op 17 januari 2016

Op 18 en 19 november 2016 organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant weer Musique Spectaculaire. De muzikale proms die inmiddels een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in de regio. Na het succes van 2013 ligt er bij het artistieke team ook nu weer de ambitieuze taak om er een waar muzikaal festijn van te maken. Dit jaar viert De Poort van Brabant haar 60-jarig bestaan, dus er wordt achter de schermen al hard gewerkt om ook in 2016 te spetteren met Musique Spectaculaire.

Lees verder

Een muzikaal jaar...

Geplaatst op 23 december 2015

Kinderbontemiddag, carnavalsoptocht, Musique Spectaculaire Drums, Paasmis, Koningsdag, Dodenherdenking, ZoMareserAvond, Concours Groot Orkest, Sint Maarten optocht, koffieconcert Slagwerkgroep, Dickensfestijn, Kerstconcert Jeugdorkest... Muziekvereniging De Poort van Brabant - Daar zit muziek in!

Lees verder

Dickensfestijn Maarheeze groot succes

Geplaatst op 21 december 2015

De Kerkstraat in Maarheeze liep afgelopen zondag vol met mensen van alle rangen en standen. Van keurige dames en heren tot schooiers en straatschoffies. Het Dickensfestijn, georganiseerd door Muziekvereniging De Poort van Brabant, zorgde voor een flinke toeloop van bezoekers, waarvan velen in Dickensstijl gekleed kwamen. De eerste editie van dit typische kerstfestijn in Maarheeze mag dan ook een groot succes genoemd worden.

Lees verder

Kerstconcert jeugdorkest

Geplaatst op 15 december 2015

Op 21 december aanstaande geeft het jeugdorkest een klein kerstconcert in Marishof. Van 14.30 tot 15.30 uur zullen de jeugdige muzikanten een aantal muziekstukken, waaronder twee kerstmedley's, ten gehore brengen. Kom alvast in kerststemming met 'Two For Christmas' en 'A Christmas Pop Collection'. Er zal ook een medley uitgevoerd worden van de immens populaire Disneyfilm 'Frozen', hetgeen qua thematiek natuurlijk uitstekend past bij de feestdagen. Het optreden vindt plaats in het restaurant van Marishof. Toegang tot het kerstconcert is gratis.

Lees verder

Een gezellig koffieconcert

Geplaatst op 1 december 2015

De slagwerkgroepen van Muziekvereniging De Poort van Brabant uit Maarheeze, St Willibrordus uit Casteren en Harmonie Amicitia uit Helmond-Brouwhuis hebben afgelopen zondag een zéér geslaagd uitwisselingsconcert gegeven in de Smeltkroes. Alle slagwerkgroepen staan onder de muzikale leiding van dirigent Ron Colbers. Bij hem is dan ook het initiatief ontstaan om op zondagochtend iedereen wakker te maken met slagwerkmuziek.

Lees verder

Dickensfestijn in Maarheeze

Geplaatst op 27 november 2015

Op zondag 20 december organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant voor het eerst in Maarheeze het van Deventer zo bekende Dickens Festijn. In de Kerkstraat, het historische gedeelte van Maarheeze, zal de bezoeker ondergedompeld worden in de nostalgische, gezellige kerstsfeer. Een scéne zoals we dat kennen van het prachtige verhaal van Dickens: 'A Christmas Carol'. Dit verhaal is de rode draad rondom dit festijn en zal herkenbaar op straat ten uitvoer gebracht worden.

Lees verder

Koffieconcert met de Slagwerkgroep

Geplaatst op 24 november 2015

Een relaxte zondagochtend, kopje koffie of thee erbij en even rustig wakker worden met enthousiaste slagwerkers. Het is voor de slagwerkgroep van Muziekvereniging De Poort van Brabant een leuke oefening en podiumervaring om mee te doen met dit uitwisselingsconcert, in samenwerking met Harmonie Amicitia Helmond Brouwhuis en St.Willibrordus uit Casteren. Voor het publiek is het uitgelezen kans om eens te horen wat een slagwerkgroep voor mooie muziek kan maken tegenwoordig. De tijd van enkel tromgeroffel is allang voorbij. Vooral het melodisch slagwerk zal veel aan bod komen tijdens dit koffieconcert. De drie slagwerkgroepen zullen onder leiding staan van dirigent Ron Colbers. Dit uitwisselingsconcert, wat we voor het gemak maar koffieconcert hebben genoemd, is voor iedereen gratis toegankelijk. U bent dus van harte uitgenodigd om te komen luisteren op zondag 29 november om 11.00 uur in de Smeltkroes in Maarheeze.

Lees verder

Eerste prijs en promotie groot orkest

Geplaatst op 1 november 2015

Op zondag 18 oktober werd het LBM Concertconcours gehouden in de Oranjerie in Roermond. Het groot orkest van muziekvereniging De Poort van Brabant heeft hier de eerste prijs behaald met 85,5 punten en is eveneens gepromoveerd naar de tweede divisie. Een prestatie van formaat.

Lees verder

Stem op ons met Rabobank Samen Sterker

Geplaatst op 15 oktober 2015

Rabobank Weerterland en Cranendonck draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij Rabobank Samen Sterker, speciaal voor verenigingen en stichtingen. De Rabobank stelt hier in 2015 € 100.000,- voor beschikbaar. De verdeling van dit bedrag ligt echter bij de leden van de Rabobank. In de periode 14 t/m 23 oktober 2015 kunnen alle leden* van Rabobank Weerterland en Cranendonck in totaal 5 stemmen uitbrengen (max. 2 per vereniging) op ingediende voorstellen van verenigingen en stichtingen. Het aantal behaalde stemmen bepaalt uiteindelijk het sponsorbedrag.

Lees verder

Muzikaal weekend

Geplaatst op 2 oktober 2015

Muziekvereniging De Poort van Brabant heeft een muzikaal weekend voor de boeg. Allereerst zal op zaterdag 3 oktober het Groot Orkest, onder leiding van Patrick van Zutven, een concert verzorgen in de sporthal van de Smeltkroes in Maarheeze. Op zondag 4 oktober treedt de slagwerkgroep, onder leiding van dirigent Ron Colbers, op in multifunctioneel centrum De Borgh in Budel, tijdens het jaarlijkse slagwerkfestival van de Kleine Kring. Toegang tot beide concerten zijn gratis. U bent van harte uitgenodigd!

Lees verder

Klantendag Musidesk

Geplaatst op 6 september 2015

Op zaterdag 19 september organiseert Musidesk haar allereerste klantendag, omgedoopt tot Musidag. Tijdens de Musidag zal de dienstverlening van Musidesk worden gepresenteerd en toegelicht. Jaarlijks ontvangen ze veel vragen van zeer uiteenlopend karakter. Ze geven graag iedereen de gelegenheid om vragen te stellen en een kijkje te nemen in hun collectie. Eveneens wordt er een aantal presentaties aangeboden die bijgewoond kunnen worden.

Lees verder

ZoMareserAvond is in aantocht!!!

Geplaatst op 2 juli 2015

Nog een week en dan is het zover: de ZoMareserAvond! Op vrijdag 10 juli zal muziekvereniging De Poort van Brabant letterlijk haar “tent opslaan” voor de tweede editie van muziek en markt.

Lees verder

Zomer voorspeel ochtend Grensland

Geplaatst op 5 juni 2015

Op zondag 28 juni wordt door Muziekschool Grensland de jaarlijkse Zomer voorspeel ochtend gehouden van 10.00 - 12.00 uur in De Posthoorn te Hamont-Achel. Toegang is gratis en onze leerlingen en docenten heten jullie van harte welkom om te komen luisteren!

Lees verder

Muzikale verbroedering in de Smeltkroes

Geplaatst op 31 maart 2015

Op zaterdag 28 maart jl. vond er een uitwisselingsconcert plaats tussen het harmonieorkest van EMM Boekel en het groot orkest (fanfare) van de Poort van Brabant. De grote zaal van de Smeltkroes vormde het decor van een bijzonder concert. Gied van Zutven was de initiator van de uitwisseling. De oud-dirigent van het middenorkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes heeft twee zoons die dirigeren. Bart van Zutven is dirigent bij EMM Boekel en Patrick van Zutven is dirigent bij de Poort van Brabant. Het was de eerste keer dat de broers gezamenlijk een orkest verzorgden. Vader Gied speelde mee in het harmonieorkest.

Lees verder

MS Drums: Een onvergetelijke avond!

Geplaatst op 27 maart 2015

De slagwerkgroep van muziekvereniging De Poort van Brabant bracht afgelopen zaterdag voor zo'n 300 mensen een verbluffende en verrassend indrukwekkende show ten tonele in de Smeltkroes. Voor het eerst een avondvullend programma met de slagwerkgroep in de hoofdrol, hetgeen uniek genoemd mag worden. Met ondersteuning van het koor Port Vocalis (o.l.v. Esther Sijp), de solisten Patty Paulissen, Bas Bouwman en Pim Donkers, het combo en een blazerssectie, gaven de slagwerkers, onder leiding van Jelle Overheul, een show weg die nog lang na zal klinken bij de bezoekers. De vele complimenten en verzoeken tot herhaling van het concept waren hierbij de kers op de taart.

Lees verder

MS Drums afscheidsconcert Jelle Overheul

Geplaatst op 14 maart 2015

Nog één keer knallen met Musique Spectaculaire Drums. Dat is wat Jelle Overheul, dirigent van de slagwerkgroep van De Poort van Brabant, voor ogen heeft. Nog één keer samen met de groep iets moois neerzetten. Op 21 maart neemt Jelle na 7,5 jaar afscheid als dirigent van de muziekvereniging. Een dirigent met passie en een indrukwekkende staat van dienst.

Lees verder

Repetitieweekend voor MS Drums

Geplaatst op 25 februari 2015

Ter voorbereiding van Musique Spectaculaire Drums op 21 maart aanstaande, heeft de slagwerkgroep van De Poort van Brabant een repetitieweekend gehouden. Gezellig met de groep in een andere omgeving muziek maken, maar vooral ook plezier hebben!

Lees verder

INZAMELING OUD PAPIER - 21 februari

Geplaatst op 10 februari 2015

In verband met de Carnaval wordt het oud papier niet op 14 februari opgehaald (tweede zaterdag v.d. maand). Het inzamelen van het oud papier is verschoven en zal deze maand plaatsvinden op 21 februari.

Lees verder

Nooit te oud om te leren ...

Geplaatst op 4 februari 2015

Het is alweer twee maanden geleden dat Muziekvereniging De Poort van Brabant van start is gegaan met het opleidingsorkest voor volwassenen. Het uitgangspunt hierbij was om een platform te bieden voor volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, of dit in het verleden al eens gedaan hadden en het (letterlijk) weer nieuw leven in willen blazen. Inmiddels is de groep gesplitst in een “beginnersgroep” en een “gevorderdengroep” en wordt er elke maandag vol enthousiasme gerepeteerd.

Lees verder

Kerstconcert Jeugdorkest

Geplaatst op 22 december 2014

Afgelopen vrijdag heeft het jeugdorkest een mooi kerstconcert verzorgd in de Brinkhorst. Ze werden hierin bijgestaan door kanjers die ook aan Musique Spectaculaire Junior hebben deelgenomen . Een fantastische prestatie!!! Alle leden en het bestuur van Muziekvereniging De Poort van Brabant wensen jullie hele fijne feestdagen en een mooi, muzikaal 2015!

Lees verder

Nieuwjaarsconcert

Geplaatst op 19 december 2014

Op zaterdag 3 januari organiseert muziekvereniging De Poort van Brabant haar traditionele nieuwjaarsconcert in de Smeltkroes in Maarheeze. Vanaf 19.30 uur zullen de slagwerkgroep, het koor 'Port Vocalis' en het groot orkest het podium betreden om het nieuwe jaar, samen met de bezoeker, knallend en muzikaal in te luiden. De entree bedraagt 5 euro en kaarten zijn verkrijgbaar via de Smeltkroes. Wees er snel bij, want op=op!

Lees verder

Grootste kerstconcert

Geplaatst op 10 december 2014

ECI cultuurfabriek organiseert op 20 december een wel heel bijzonder kerstevenement, door met zoveel mogelijk muzikanten, zangers en zangeressen gelijktijdig een aantal kerstnummers ten gehore te brengen. En wat is daar voor nodig? Enthousiaste muzikanten, en wel een hele hoop. Doel van het concert is deelnemers en toehoorders te trakteren op een werkelijk unieke muzikale (kerst)beleving.

Lees verder

In één woord geweldig!!!

Geplaatst op 11 november 2014

Een avond vol zang, dans en toneel. Rond de honderd leerlingen van basisscholen OBS Cranendonck (groep 6 en 7) en De Stapsteen (groep 5 en 6) hebben afgelopen donderdag met Musique Spectaculair Junior (MSJ) twee fantastische shows neergezet. Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover en mochten de kinderen samen met elkaar hun kunsten op het podium van de Smeltkroes vertonen. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door het jeugdorkest van De Poort van Brabant.

Lees verder

Musique Spectaculair Junior

Geplaatst op 28 oktober 2014

Op donderdag 6 november is het weer zover! Dan organiseert De Poort van Brabant, in samenwerking met de basisscholen van Maarheeze, het tweejaarlijks muziek- en theaterspektakel Musique Spectaculair Junior. Het thema van dit jaar staat in het teken van Carnaval Festival.

Lees verder

Donateursactie

Geplaatst op 13 oktober 2014

Van 19 t/m 25 oktober wordt de jaarlijkse collecte van Muziekvereniging De Poort van Brabant gehouden. In deze week zullen leden van de muziekvereniging bij u aan de deur komen met het verzoek of u de vereniging wilt ondersteunen in de vorm van een geldelijke bijdrage*.

Lees verder

Voorbereiding Musique Spectaculaire Junior

Geplaatst op 6 oktober 2014

De voorbereidingen voor Musique Spectaculaire Junior 2014 zijn in volle gang! Afgelopen vrijdag (3 oktober) repeteerde het jeugdorkest er weer flink op los in de Smeltkroes.

Lees verder

Rabobank Samen Sterker - Stem ook!!!

Geplaatst op 25 september 2014

Rabobank Weerterland en Cranendonck draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij Rabobank Samen Sterker, speciaal voor verenigingen en stichtingen. De Rabobank stelt hier € 75.000,- voor beschikbaar. De verdeling van dit bedrag ligt echter bij de leden van de Rabobank. In de periode 4 t/m 14 november 2014 kunnen alle leden* van Rabobank Weerterland en Cranendonck in totaal 5 stemmen uitbrengen (max. 2 per vereniging) op ingediende voorstellen van verenigingen en stichtingen. Het aantal behaalde stemmen bepaalt uiteindelijk het sponsorbedrag.

Lees verder

Opleidingsorkest voor volwassenen

Geplaatst op 8 september 2014

Met enige regelmaat komt bij Muziekvereniging De Poort van Brabant de vraag binnen of het mogelijk is om als volwassene te starten met een opleiding op één van de fanfare-instrumenten. Als muziekvereniging willen we graag zoveel mogelijk mensen stimuleren tot het maken van muziek.

Lees verder

Gefeliciteerd aan de geslaagden Jaron en Roan

Geplaatst op 5 juli 2014

Op de valreep voor de zomerstop zijn ook Jaron en Roan geslaagd voor een muziekdiploma via muziekschool Rick. Van harte gefeliciteerd!!!

Lees verder

Proef, luister en geniet op de ZoMareseravond!

Geplaatst op 10 juni 2014

Op maandag 30 juni en dinsdag 8 juli organiseert De Poort van Brabant de 'ZoMareseravonden'. Een zomers concept dat de traditionele afsluiting van het muzikale jaar in een nieuw jasje steekt. Vanaf 18.30 uur zal het Tonnie van Schaik-Wagenaarsplein in Maarheeze het decor zijn voor een kunst & cultuurmarkt en een openluchtconcert, verzorgd door de muziekvereniging.

Lees verder

Dirigent/Instructeur gezocht!

Geplaatst op 2 juni 2014

Muziekvereniging De Poort van Brabant is op zoek naar een dirigent/instructeur (m/v) voor de jeugdslagwerkgroep. Voor sollicitatie en/of meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur via info@depoortvanbrabant.nl.

Lees verder

Wij feliciteren onze geslaagden!!!

Geplaatst op 31 mei 2014

Ook dit schooljaar zijn er weer geslaagden via muziekschool Rick en bij deze feliciteren wij hen van harte!

Lees verder

Een mooie avond...

Geplaatst op 28 mei 2014

Op zaterdag 24 mei vond het MeiMuziekconcert plaats in de Smeltkroes. Het koor en de fanfare trakteerden de bezoekers op een mooie avond met een gevarieerd programma. De presentatie van de avond was in handen van Monique Luijmes.

Lees verder

MeiMuziek Concert

Geplaatst op 16 mei 2014

Lees verder

Jeugdorkest puik opgetreden tijdens Eurofestival

Geplaatst op 12 mei 2014

Het jeugdorkest gaf uiterst verzorgt optreden tijdens het jeugdorkesten "concours" in Heel.

Lees verder

Serenade gedecoreerde Ria v.d. Palen

Geplaatst op 2 mei 2014

Een tweede lid van onze vereniging met een lintje van zijne majesteit

Lees verder

Jeugdorkest had generale repetitie voor Eurofestival

Geplaatst op 2 mei 2014

Op weg naar het EuroFestival concertwedstrijd a.s. zaterdag 10 mei in Heel.

Lees verder

Serenade gedecoreerde

Geplaatst op 29 april 2014

Lintjesregen in Maarheeze

Lees verder

Jeugdorkest naar de Efteling

Geplaatst op 12 januari 2014

Sneeuwschuiversfestijn 2013

Lees verder

Nieuwjaarsconcert

Geplaatst op 15 december 2013

Jaarlijkse opmaat voor een spetterend nieuw jaar

Lees verder

Muzikaal kerst(avond)gevoel

Geplaatst op 15 december 2013

Muzikale lichtpuntjes op kerstavond in ons dorp

Lees verder

Goodbye Concert Michel v. Gansewinkel en Lou Fijten

Geplaatst op 28 september 2013

Galaconcert t.g.v. het afscheid van Michel v. Gansewinkel en Lou Fijten

Lees verder

Musique Spectaculaire, dat wil je niet missen

Geplaatst op 17 februari 2013

De Poort van Brabant laat haar publiek op vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2013 muzikaal weer helemaal uit het dak gaan tijdens de 4e editie van Musique Spectaculaire.

Lees verder

Secretaris gezocht!

Geplaatst op 19 januari 2013

In verband met het terugtreden van Wil Thijssen, aan het einde van haar tweede zittingsperiode in april a.s., is fanfare De Poort van Brabant op zoek naar een nieuwe secretaris, die deel uitmaakt van het bestuur van onze vereniging.

Lees verder

Succes voor De Poort van Brabant bij Everard Winters Festival

Geplaatst op 5 november 2012

Het 43e Everard Winters Wisselbeker Festival is net als ieder jaar weer gehouden op de eerste zondag van November. Fanfare De Poort van Brabant heeft daar, onder leiding van Lou Fijten, een heel leuk optreden verzorgd, dat werd beloond met een tweede prijs.

Lees verder

Erelid Louis Ramaekers overleden

Geplaatst op 4 november 2012

Op zondag 28 oktober is Louis Ramaekers op 84-jarige leeftijd overleden.

Lees verder

Fanfare De Poort van Brabant geeft concert bij Schloss Schönbrunn

Geplaatst op 22 oktober 2012

Is er een mooiere plek te bedenken voor een muziekgezelschap dan de muziekstad Wenen met als decor het prachtige slot Schönbrunn? Voor de muzikanten van De Poort van Brabant zeker niet. Moest het orkest van André Rieu het doen met een nagebouwd Schönbrunn, het fanfareorkest uit Maarheeze had het echte paleis van keizer Franz Joseph en keizerin Sisi als achtergrond.

Lees verder

De Muziekfabriek op brede school De Muzenberg

Geplaatst op 15 september 2012

In week 36 is een nieuw muziekproject gestart genaamd De Muziekfabriek. De Muziekfabriek is de opvolger van project De Muziekwinkel, wat vorig jaar heeft gedraaid op OBS Cranendonck. Vanaf dit schooljaar wordt De Muziekfabriek verzorgd door Stefan den Ouden van Het Muziekhuis. Bij deze zijn eerste verslag van De Muziekfabriek.

Lees verder

Wenenreis : De bus is vol!

Geplaatst op 5 september 2012

Lees verder

Zomeravondconcert

Geplaatst op 28 juni 2012

In verband met de weersvooruitzichten is besloten het zomeravondconcert te verplaatst naar de Smeltkroes. Tijdstip en programma zijn ongewijzigd.

Lees verder

Succesvolle Eindpresentatie De Muziekwinkel

Geplaatst op 19 juni 2012

Afgelopen vrijdagavond 15 juni heeft de eindpresentatie van het project De Muziekwinkel i.s.m. Fanfare de Poort van Brabant, plaats gevonden. De leerlingen van groep 5 van de OBS Cranendonck hebben een geheel schooljaar les gekregen van meester Igor van muziekschool RICK te Weert. Het project heet De muziekwinkel en is in samenwerking met fanfare de Poort van Brabant gedragen.

Lees verder

Wij feliciteren onze geslaagden!!!

Geplaatst op 17 juni 2012

In de week van 11 t/m 16 juni zijn er acht leerlingen van onze vereniging op examen geweest. We zijn erg blij dat weer acht van onze muzikanten met succes een examen afgelegd hebben en geslaagd zijn voor een muziekdiploma. Op het zomeravondconcert op donderdagavond 28 juni ontvangen zij hun diploma.

Lees verder