ZoMareserAvond: het was weer genieten!

Geplaatst op 13 juli 2016

Afgelopen vrijdag waren de omstandigheden ideaal voor de derde editie van de ZoMareserAvond. Na weken van wisselvallig weer scheen het zonnetje prachtig aan de hemel toen het evenement van start ging. Dit jaar besloot de organisatie van Muziekvereniging De Poort van Brabant om het evenement plaats te laten vinden langs ’t Bergske. Een gouden greep zo bleek, want de ruimere opzet voor zowel de marktkramen als de zitplaatsen voor het publiek van de muziekgroepen kon op veel complimenten van de bezoekers rekenen.

Ook dit jaar was de presentatie van het evenement in handen van Eric Mulder. Op zijn geheel eigen wijze zorgde hij voor (vaak hilarische) aankondigingen van alle muziekgroepen. Zo "keek hij" bijvoorbeeld bij de aankondiging van het koor Port Vocalis "al uit naar het laatste nummer". Niet omdat hij het maar zo snel mogelijk achter de rug wilde hebben, maar omdat hij een groot U2 fan is en 'Still haven't found' als laatste nummer op de set van het koor stond. Na afloop was Eric zo onder de indruk dat hij, ondanks de tijdsuitloop, een toegift eiste.

Het Jeugdorkest mocht, onder leiding van Peter-Paul Geraats, het evenement aftrappen en speelde stukken als 'Thriller' en 'Disney film favorites'. Daarna was het de beurt aan de Jeugdslagwerkgroep. Rond 19.30 was het de beurt aan het Klein Orkest en deze club enthousiaste muzikanten blijft iedereen positief verbazen met de enorme ontwikkeling die ze keer op keer doormaken, onder leiding van dirigent Henk van Moorsel. In net iets meer dan een jaar tijd is er een indrukwekkend orkest gevormd. Als je bedenkt dat de meeste leden voor de oprichting van dit orkest nog nooit eerder een instrument hadden bespeeld, dan is dat toch een prestatie van formaat. Met nummers als 'Brabantse land' en 'Rode rozen' wisten zij vele bezoekers te bekoren.

Ook Port Vocalis liet weer zien dat het koor, onder leiding van Esther Sijp, enorm blijft groeien in haar ontwikkeling. Door te kiezen voor een gevarieerde set met bijvoorbeeld 'Royals', 'Adiemus' en 'Jamaica Farewell', kregen zij de handen van het publiek op elkaar.

Na het koor was het de beurt aan de slagwerkgroep. Zij speelden, onder leiding van dirigent Ron Colbers: 'Jazz in Catstown', 'Native Therapie' en 'Barracuda'.

Als afsluiting stond het Groot Orkest op het programma. Met Patrick van Zutven als dirigent speelden zij stukken als 'Gloria Estafette', 'James Bond 007' en 'It don't mean a thing'.

Naast de vele muzikale optredens kon het publiek ook genieten van een hapje en een drankje en de markt bezoeken. De vele vrijwilligers hebben ervoor zorg gedragen dat de avond op rolletjes verliep. Het was alles bij elkaar weer een zéér geslaagde avond.