Bedrijvencompetitie ‘Greep naar de Hoorn’: een geweldige dag!

Geplaatst op 13 september 2016

Afgelopen zaterdag (10 september) heeft een 10-tal leden van De Poort van Brabant in Weert meegedaan aan de sportieve spellendag ‘Greep naar de Hoorn’. Door te strijden met diverse teams kon er, door zo goed mogelijk te scoren op de 12 onderdelen, een geldbedrag bij elkaar gespeeld worden voor een vooraf gedefinieerd doel. De Poort van Brabant speelde mee voor de aanschaf van instrumenten voor het OBS schoolorkest dat in oprichting is in samenwerking met OBS Cranendonck en Muziekhuis Maarheeze.

De deelnemers hebben zich tot het uiterste ingespannen op de diverse onderdelen om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen en, uiteraard, om zoveel mogelijk plezier te hebben. Het weer werkte in ieder geval goed mee.

Het team heeft een top 4 van leukste spellen samengesteld:

Het stormspel. Op de kazerne in Weert mochten de mannen van het team zich in het zweet rennen op een stuk van de stormbaan. Hiermee hebben ze voor dit spel een hele goede positie in de top 5 weten te bemachtigen (volgens de spelleiding). 
Rol-je-rot. Dit onderdeel betrof rolstoelbasketbal, hierbij moesten ze een parcours afleggen in een rolstoel en zien te scoren.
Het papillenspel. Bij dit onderdeel moesten de juiste etenswaren geraden worden, waaronder ‘tompeertjes’. Wie de chef van het gezelschap was? Maaike Smies wist (bijna) alles snel te benoemen. 
Vangen! Met dit spel moesten de deelnemers met een emmer tennisballen vangen die de lucht in werden geschoten. Klinkt eenvoudig; zoveel mogelijk ballen vangen zonder dat ze de grond raakten. Ze stuiterden echter zo weer uit de emmer.

Gedurende de dag kregen ze ook geluidsfragmenten via WhatsApp doorgestuurd die geraden moesten worden. Bijvoorbeeld, een gekookt ei dat werd getikt en gepeld.
Ieder spel was op een andere locatie in Weert en met het zonnetje van afgelopen weekend was dat zeker geen straf! De 8 andere spellen waren minstens net zo leuk natuurlijk, maar daar deden ze het gewoon iets minder. ;-)
Het was een geweldige dag met een mooie opbrengst. Maar liefst € 375,- werd er binnengehaald door het team. En dat is zeker voor herhaling vatbaar!