Nieuwsbrief PvB - September

Geplaatst op 13 september 2016

Beste leden, Met deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van wat er zich binnen onze vereniging én binnen het bestuur afspeelt. KLIK LINKSBOVEN IN HET MENU OP 'NIEUWS' om verder te lezen.Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen…
Vorige week zijn alle geledingen weer met de repetities begonnen. We hopen dat jullie allemaal een fijne zomervakantie hebben gehad. Nu mogen we weer met frisse moed en een (hopelijk) volle batterij er tegenaan. Met Musique Spectaculaire op 18 en 19 november en het DickensFestijn op 18 december hebben we een volle agenda tot het einde van ons jubileumjaar. Achter de schermen is er al heel hard gewerkt aan de organisatie van beide evenementen, maar er zal steeds meer zichtbaar worden van alle inspanningen. De Musique Spectaculaire website gaat zéér binnenkort live en dan zullen alle leden een mail krijgen over de voorverkoop. Wij willen jullie dan ook uitnodigen om de link zoveel mogelijk te delen met familie, vrienden, bekenden en collega’s. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we op 18 en 19 november de sporthal van de Smeltkroes helemaal uitverkopen, zodat we er, net als voorgaande jaren, weer een prachtig feest van kunnen maken. Voor de komende tijd staan er ook extra (tutti) repetities en repetitieweekenden gepland, dus muzikaal gezien komt dat dik in orde.

Ook de organisatie van het DickensFestijn is in volle gang. Het zal flink aanpoten worden voor alle vrijwilligers, maar met het daverende succes van vorig jaar in het achterhoofd en het grote enthousiasme vanuit de vereniging zijn alle ingrediënten aanwezig om er weer een geslaagd evenement van te maken.


Muziekimpulsregeling
Met het nieuwe schooljaar is ook de samenwerking tussen OBS Cranendonck, Muziekhuis Maarheeze en De Poort van Brabant van start gegaan. In de nieuwsbrief van juli konden we al melden dat de stimuleringssubsidie was toegekend en het muziekonderwijs is reeds van start gegaan. Vanaf dit schooljaar zal Stefan den Ouden (Muziekhuis Maarheeze) samen met Sanne de Bruijne (spelend lid Groot Orkest) iedere dinsdag in de groepen 3 t/m 8 muziekles geven. Tevens gaan we van start met de oprichting van het schoolorkest OBS Cranendonck, die onder leiding zal komen te staan van onze eigen jeugdorkestdirigent Peter-Paul Geraats.


Rabobank Samen Sterker
De RaboBank Samen Sterker-actie komt er weer aan. Muziekvereniging De Poort van Brabant doet ook dit jaar weer mee met een mooi initiatief. Vorig jaar hebben we, dankzij de vele stemmen van onze achterban, ruim € 800,- in ontvangst mogen nemen als bijdrage voor de aanschaf van een digitale piano voor het koor. Dit jaar hebben we ons de aanschaf van muziekinstrumenten voor het schoolorkest ten doel gesteld. We hopen ook dit jaar een mooi bedrag binnen te halen. En jullie kunnen ons daarbij helpen. Tijdens ‘Rabobank Samen Sterker’ kan iedereen die lid is van de Rabobank (naast de rekening die ze hebben), hun stem uitbrengen op een vereniging en/of stichting die zij een warm hart toedragen. Ieder lid krijgt vijf stemmen te verdelen. Hoe meer stemmen er op onze vereniging uitgebracht worden, hoe hoger het bedrag dat we kunnen ontvangen. De stemperiode start op 13 oktober en loopt tot en met 23 oktober. Houd het in de gaten, zeg het voort en…stem!


Aankondiging collecte
Van 16 t/m 22 oktober houden we weer onze jaarlijkse collecte. Tijdens deze week gaan we de deuren langs in Maarheeze om geld op te halen voor de vereniging. Naast het ophalen van het oud papier geldt de collecte als belangrijke extra inkomstenbron. Het vergt een minimale tijdsinvestering, maar het is onmisbaar. Houd daarom s.v.p. rekening met het lopen van de collecte in je agenda. Nadere informatie volgt binnenkort.

Greep naar de Hoorn
Velen van jullie zullen het al op onze Facebookpagina hebben gezien. Afgelopen zaterdag heeft een team van PvB toppers in Weert deelgenomen aan de bedrijvencompetitie ‘Greep naar de Hoorn’. Een dag vol sport en spel, waarmee ze maar liefst € 375,- hebben binnengesleept. Getooid in prachtige PvB shirts, ter beschikking gesteld door onze sponsor Toegangsbeheer Ton Mulder, gingen ze vol overgave de strijd aan en hebben ze een knappe prestatie neergezet. Dit bedrag zal eveneens ten goede komen aan instrumenten voor het schoolorkest. Wij zijn trots op deze kanjers!
Oud Papier 2017
Ook in 2017 mag De Poort van Brabant het ophalen van het oud papier in Maarheeze blijven verzorgen. Wij hopen op de steun van alle vrijwilligers te kunnen blijven rekenen.

Lierop Live ‘on the move’.
Fanfare St. Willibrordus nodigt u uit voor Lierop Live 'on the move' op vrijdag 28 en/of zaterdag 29 oktober 2016! Het belooft een waar muzikaal spektakel te worden met veel variatie, verrassing en show! Onder begeleiding van fanfare, slagwerkgroep en band zullen maar liefst 34 Lieropse mannen en vrouwen hun (pop)nummers ten gehore brengen op een immens groot en geavanceerd podium in de tot Muziektheater omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip op 't Eindje in Lierop.