DickensFestijn: Beleef de sfeer van weleer

Geplaatst op 5 maart 2018

Op zondag 16 december organiseert Muziekvereniging De Poort van Brabant voor de derde keer het DickensFestijn in Maarheeze. Na het overweldigende succes van 2016 zal ook nu weer de historische Kerkstraat in Maarheeze ondergedompeld worden in een nostalgische, gezellige kerstsfeer. Met heerlijk eten, een authentieke markt, diverse ambachten, straattoneel en vele muzikale optredens van verschillende groepen en verenigingen, waant de bezoeker zich in de tijd van Charles Dickens. Ideaal om in de sfeer van de feestdagen te komen.

Oude tijden zullen herleven in het meest historische deel van Maarheeze. Lopend door de Kerkstraat zullen de zintuigen van de bezoeker geprikkeld worden door heerlijke geuren van o.a. warme wafels, glühwein en een varken aan het spit. De straatoptredens van de vele figuranten – waarbij taferelen uit de verhalen van Dickens worden uitgebeeld – en de uiteenlopende ambachtlieden die hun kunsten vertonen, zullen de bezoeker het gevoel geven dat ze terug in de tijd zijn gegaan. Diverse muzikale optredens zullen dit Festijn extra opluisteren. 

Voor de kinderen wordt er een kinderplein ingericht met vele oud-hollandsche spelen en vertier, alwaar de 'schoffies' of 'schatjes' naar hartelust kunnen ravotten, terwijl de ouders genieten van een drankje of versnapering. De (muzikale) deelnemers zullen in Dickensstijl gekleed gaan, maar de bezoeker wordt eveneens van harte uitgenodigd om zich volledig in de sfeer uit te dossen. Het wordt een enorme belevenis zo op de drempel voor kerst. Kom ook de authentieke sfeer proeven die zeker als het donker wordt een extra dimensie krijgt!