De opmaat naar Musique Spectaculaire Symphonique

Geplaatst op 12 februari 2020

De N zit voorlopig nog niet in de maand, maar toch zijn er al veel mensen bezig met het volgende concert van de Poort van Brabant in Maarheeze. Er wordt gerepeteerd, vergaderd, gebrainstormd, aan de huisstijl gewerkt en de spandoeken worden binnenkort weer geplaatst. Afgelopen zaterdag waren de audities.

Verrassende talenten en ‘oude bekenden’
Ondanks enkele ‘last-minute’-afvallers verschenen er in totaal 21 vocalisten voor de selectiecommissie. Deze commissie, bestaande uit Patrick, Yfke en Jan, luisterde aandachtig naar ieder optreden. Daarbij letten ze niet alleen op de zangkwaliteiten, hoewel deze uiteraard zwaar meetellen. Het ging echter ook om presentatie, flair en diversiteit van het solistenbestand. De auditanten waren mannen en vrouwen van diverse leeftijden, ervaren krachten en nieuw geluid, uit Cranendonck en omstreken. De meeste hebben echter wel een rechtstreekse band met Maarheeze. Het uiteindelijke doel was om ongeveer tien uitstekende solisten over te houden, die op de concerten in juni ieder één á twee nummers ten gehore brengen. Het betreft zeer gevarieerde nummers, helemaal passend binnen het thema “Musique Spectaculaire Symphonique”.
Wordt vervolgd
Op het moment dat u dit leest, weten de solisten of de keuze op hen gevallen is. Daarover en over andere zaken brengen we u later op de hoogte via deze website. Hebt u wel al de datum van het concert in uw agenda genoteerd? Musique Spectaculair Symphonique 2020: maar liefst drie sfeervolle concerten op 13 en14 juni 2020.